Instagram’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler




nstagram’ı bu kadar çok sevmemizin, günümüzün en az yarım saatini bu sosyal platformda geçirmeyi tercih etmemizin onlarca nedeni var. Anı paylaşmak, arkadaşlarımızı, tarzını beğendiğimiz blogger’ları takip etmenin yanı sıra yepyeni yerler, mekanlar, ürünler, markalar keşfetmenin de bir numaralı adresi oldu artık Instagram. Bunun sonucunda da internetten alışverişin, dolayısıyla ürünlerini tüketicilerle buluşturmak isteyenlerin doğru hedef kitlesiyle buluşmasını sağlayan bir doğrudan satış ve pazarlama kanalına dönüştü.
Bugün Instagram’ın Türkiye’de 10 milyondan fazla kullanıcısı, Amerika’da ise 88 milyon aktif kullanıcısı var. Neredeyse birçok ülkenin nüfusundan bile yüksek olan bu sayılar bize, son kullanıcıdan markalara kadar herkes için oyunun kurallarını değiştiren bir pazarlama merkezi ve kocaman bir sanal çarşı sunuyor.
Instagram’ı bu denli cazip kılan en önemli unsur ise pazarlama dünyasının fenomen kavramı WOM (Word-of-Mouth), yani Ağızdan Ağıza Pazarlama. Zevkine inandığınız arkadaşınızın ya da tarzını beğendiğiniz bir influencer’ın hesabında gördüğünüz bilekliği, bebek pusetini satın almak ya da pilates hocasından ders almaya karar vermek, Instagram’dan alışveriş yapmanın tanımlayıcı özelliklerinden biri olarak kabul 2  22 2 2 2  2 okey. 2 2 2 2 2 2 2 
El emeğinizle ürettiğiniz ürünlerden, evde giymediğiniz kıyafetlere, kullanmadığınız ikinci el ürünlere kadar her şey için dünyanın bu en büyük sanal sosyal çarşısında alıcı bulmanız mümkün iken, Facebook’un Instagram’ı  2012 yılında satın almasından sonra, Instagram’da satış yapmak isteyenler için süreç oldukça zorlaştı. Sıklıkla değişen Instagram kullanıcı analitiklerinin, zaman tüneli ayarlarının, ürünlerini yükledikleri görsellerle satmak ya da fiziksel dükkanlarını online satışa açmak isteyen kişileri zorladığı bir gerçek. “İşin bu kadarını ben de biliyorum. Peki, nasıl satış yapacağız? Mağazamız nasıl popüler olacak?” dediğinizi duyar gibiyiz.
O halde hadi “Instagram’da satış yapmak için bilmeniz gerekenler” bölümüne geçelim:
Blogger tarafından desteklenmektedir.